Yapı Kredi Pos Hata Kodları Çözümleri

Yapı Kredi Pos Hata Kodları Çözümleri

Yapı Kredi Bankası Pos Hata Kodları Çözümleri

Yapı Kredi Pos Hata Kodları Çözümleri

Yapı Kredi Bankası’nın POS cihazlarından alınan hata kodlarının sebepleri ve çözüm önerileri şunlardır:

– **95 RED-ONAYLANMADI:** Kart bilgileri (kredi kartı numarası, son kullanma tarihi, CVV güvenlik kodu) yanlış girilmiş veya kartla ilişkilendirilmiş günlük limit aşımı yaşanmış olabilir. **Çözüm:** Müşteriden bilgileri tekrar kontrol etmesini isteyin veya limit aşımlarını kontrol etmek için Yapı Kredi Bankası ile iletişime geçmesini önerin.

– **100 HOST RECEIVE PROBLEM:** Banka sistemlerinde geçici bir sorun yaşanıyor olabilir. **Çözüm:** Birkaç dakika bekledikten sonra işlemi tekrar deneyin.

– **110 RED-YETERSIZ BAKIYE:** Kart bakiyesinin yetersiz olduğunu ifade eder. **Çözüm:** Müşteri, kartını veren banka ile iletişime geçerek bakiye durumunu kontrol etmelidir.

– **173 RED-ONAYLANMADI:** Kartın internetten alışveriş yapabilme yetkisinde bir sorun olabilir. **Çözüm:** Kart sahibi, kredi kartını aldığı bankayla iletişime geçmeli ve e-ticaret işlevinin aktifleştirilmesini talep etmelidir.

– **217 RED-KARTA EL KOYUN:** Kart çalıntı olarak işaretlenmiş olabilir. **Çözüm:** Müşteriye ve kart numarası hakkında Yapı Kredi Bankası’na bildirimde bulunulmalıdır.

– **220 RED GECERSIZ TUTAR:** Taksitlendirilmiş bir işlemde tutar 1 YTL’den az olduğunda bu hata verilir. **Çözüm:** Taksitli işlemlerde minimum tutar limitine özellikle dikkat edilmelidir.

– **225 RED-KART NO HATALI:** Girilen kredi kartı numarası hatası anlamına gelir. **Çözüm:** Müşteriden kart numarasını tekrar kontrol etmesini isteyin.

– **229 RED-GECERSIZ ISLEM:** Genellikle belirli kartların belirli işyerlerinde izin verilen işlemlerin dışında kullanılmaya çalışılması durumunda alınır. **Çözüm:** Yapı Kredi Bankası’na sorun hakkında bilgi almak için başvurun.

– **277 BANKANIZI ARAYIN:** Kredi kartının günlük para çekme limitinin aşıldığını belirtir. **Çözüm:** Müşteri, kendi bankası ile iletişime geçerek limit durumunu kontrol etmeli ve gerekirse limit arttırımı talep etmelidir.

– **291 İŞYERİ STATÜSÜ HATALI:** Üye işyerinin aktif olmadığını gösterir. **Çözüm:** Müşteri hizmetlerini arayarak üye işyeri statüsü hakkında bilgi alınmalı ve problem çözümlenmelidir.

– **360 BANKANIZI ARAYIN:** Kartın işlem tipine izin vermediğini veya kart kredisinin yetersiz olduğunu gösterir. **Çözüm:** Kart sahibi, kartını veren banka ile iletişime geçmelidir.

– **876 ONAYLANMADI İŞLEM YAPILAMIYOR:** Kart bilgilerinin doğru girilmemiş olduğunu veya kartla ilişkilendirilmiş günlük limitin aşıldığını ifade eder. Aynı **95** kodu gibi. **Çözüm:** Kart bilgilerinin doğru girilip girilmediğini tekrar kontrol edin ve limitleri aştığından şüpheleniyorsanız kart sahibine bankasıyla iletişime geçmesini önerin.

Bu hata kodları, genel olarak işlem sırasında yaşanan sorunları ve bunların muhtemel çözümlerini işaret eder. Ancak, bazı durumlarda doğrudan banka ile iletişime geçmek gerekebilir. Banka müşteri hizmetleri, sorunun çözümü için daha spesifik yönerge sağlayabilir.

Yapı Kredi Pos Destek Hattı

444 0448’i arayarak 7/24 teknik destek alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz Yorum Yok, İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir